Økonomi og budsjett

CGI Expo

Les videre for å få litt større innsikt i hva økonomi og budsjett er for noe!

Hva er økonomi?

Hvis man ser på hva ordet økonomi betyr, så stammer det fra gresk. Det greske ordet tilsvarer det norske ordet husholdning. Jo lengre tid som har gått, jo mer har inngått i betydningen av ordet økonomi. I disse moderne tider handler det om nesten alt som foregår rundt oss. Dette vil si produksjon, distribusjon og kjøp og salg av varer og tjenester. Vi vil snakke om økonomi som om det omhandler pengebruk. Vi vil også fokusere på det som regnes som personlig økonomi, eller husholdningsøkonomi. Rett og slett hvordan du bruker dine egne penger.

I moderne tid er det blitt mer og mer populært å studere økonomi. Du kan studere økonomisk teori, til å bli siviløkonom, personlig økonomi og mye mer. Det finnes så mange perspektiver du kan se på økonomi på og vi er sikre på at du kan finne noe som passer for deg.

Hva er et budsjett?

Med begrepet økonomi så kommer ofte begrepet budsjett rett etterpå. Et budsjett er noe vi anbefaler at alle husholdninger i Norge benytter seg av. Rett og slett fordi det er utrolig nyttig å ha oversikten over sin egen økonomi. Originalt sett så er et budsjett en oversikt over forventede inntekter og utgifter.

Det kan være nyttig å begynne å føre dette så tidlig som mulig. Når måneden er over går du tilbake og reviderer budsjettet, slik at du ser om du har brukt pengene du sa du skulle bruke på tingene du skulle bruke dem på. Dette gjør at du vil få en solid og god oversikt over din egen økonomi.

Jo tidligere du lærer deg å budsjettere, jo tidligere vil du også ha kontroll over din egen økonomi. Det er en utrolig grei kunnskap å kunne budsjettere sine egne penger. Rett og slett fordi det gir deg trygghet og en ro som du vil elske.

Hvor skal jeg begynne med budsjettering?

Hvor skal jeg begynne med budsjettering  - Økonomi og budsjett

Du kan gjøre flere ting når det kommer til å skulle starte et budsjett. Det kan være å se på inntektene og utgiftene du allerede har. Deretter vil du kunne se om det går opp i opp hver eneste måned. Hvis du har lyst til å bruke et budsjett på for eksempel å spare mer penger, så kan du gjøre dette ved å finne dine største utgiftsposter. Deretter kan du se om du greier å kutte i dem, enten ved hjelp av refinansiering eller nedbetaling. Noen ganger kan det også bare være så enkelt at du sier opp noen abonnement på noen strømmetjenester, eller du finner ut at du kan få et billigere mobilabonnement. Alle monner drar!

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne med budsjett, så anbefaler vi deg å sjekke referansebudsjettet til SIFO. De har en god oversikt over hva det er man burde bruke på ting!

Vi håper at du har fått en litt større oversikt over hva økonomi er og ikke minst hvordan budsjettering kan gjøre livet ditt ganske mye enklere.

Next Post

Økonomisk rådgivning

Det er ikke alltid ting går etter planen. Kanskje du har mistet jobben eller kanskje du rett og slett har brukt for mye penger! I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva du kan gjøre om du ikke vet hva du skal gjøre. Klarer du ikke å betale […]